Over deze site

 

Op deze site probeer ik verschillende onderwerpen te belichten waarbij er veel aandacht is voor techniek. De technische kennis heb ik voornamelijk door eigen ervaring opgebouwd. Ondanks het feit dat microscopie de natuurkundige wetten volgt is er veel ruimte voor eigen experimenten. De praktijk laat vaak zien dat bepaalde principes helemaal niet zo star zijn. Ik heb getracht de nadruk te leggen op de praktische aspecten van microscopie zonder veel optische theorie. Ik denk namelijk dat er op internet al meer dan genoeg over de theorie te vinden is en ik ben van mening dat je microscopie in de praktijk moet brengen zonder daar al te veel bij te theoretiseren. Tevens heb ik geprobeerd om deze site een persoonlijke tint mee te geven en om niet te veel de geijkte paden te volgen.

Microscopie is iets dat door iedereen uitgeoefend kan worden zonder dat daar dure en complexe instrumenten voor nodig zijn. Met relatief eenvoudige microscopen kunnen zeer goede resultaten worden behaald en zelfs voor professionele doeleinden zijn veel eenvoudige modellen geschikt.

De informatie op deze site is bedoeld voor zowel beginners als meer gevorderden. Voor deze laatste groep zou met name de techniek sectie interessant kunnen zijn. In ieder geval hoop ik iets van mijn fascinatie voor de microscopische wereld over te brengen. Misschien is het voor sommige mensen een inspiratie om deze boeiende en leerzame hobby eens uit te proberen. Maar het belangrijkste is om er veel plezier aan te beleven!

Deze site wordt regelmatig aangevuld met nieuwe informatie.

Mocht u tijdens het lezen op deze site een fout ontdekken dan kunt u dat altijd melden. Ik sta uiteraard open voor eventuele verbeteringen en suggesties zijn altijd welkom.

Rolf Vossen

 

Al het beeldmateriaal van deze site is door mij vervaardigd. Om deze beelden voor andere doeleinden te gebruiken dient toestemming te worden gevraagd.

© R. Vossen